ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ! Δείτε τι ετοιμάζουν οι Ρώσοι για τον Άγιο Παΐσιο….

«Στη Ρωσία τρέφαμε και τρέφουμε υπέρμετρη αγάπη για τον Γέροντα, τον Άγιο Παΐσιο, θεωρώντας τον, δικό μας Άγιο. Η αγάπη μας αυτή για τον Γέροντα πηγάζει από την αγάπη που έτρεφε ο ίδιος για το σύγχρονο άνθρωπο, που βρίσκεται αντιμέτωπος με άπειρα προβλήματα, τα οποία προκάλεσε η τεχνολογική εξέλιξη», είπε σε δήλωση του ο Βλαντίμιρ Γιατσένκο, ηγούμενος Κυπριανός και καθηγητής της Θεολογικής Ακαδημίας Μόσχας και πρόεδρος του ιδρύματος διαφύλαξης των πνευματικών και ηθικών αξιών της Ρωσίας «Πακροφ» ( Άγια Σκέπη)
Το «Πακροφ» μαζί με το Δήμο Κόνιτσας, διοργανώνουν αύριο 9 Ιουλίου, συνάντηση Ρώσων και Ελλήνων, αλλά και συγγραφέων και κινηματογραφιστών, που ασχολούνται με την διάδοση της κληρονομιάς του Άγιου Παΐσιου.
«Έχουμε καταρτίσει ένα διεθνές πρόγραμμα, με τίτλο «Μοναχός Παΐσιος Αγιορείτης. Δοξολογία και Εκπαίδευση» και χαιρόμαστε ιδιαίτερα για το γεγονός ότι στην Κόνιτσα, την πατρίδα του Αγίου Παΐσιου, θα διοργανωθούν εκδηλώσεις για το έργο και τη ζωή του», αναφέρει ο κ. Γιατσένκο.
Οι εκδηλώσεις θα διαρκέσουν 3 μέρες, ενώ διοργανώνονται ετησίως από το Δήμο Κόνιτσας προς τιμή του Άγιου Παΐσιου. Ο Δήμος δίνει τεραστία σημασία στις εκδηλώσεις αυτές, διότι στοχεύουν στην ανάδειξη του πνευματικού έργου του Άγιου.
Ακόμα ένα θέμα συζήτησης θα είναι η δημιουργία λογοτεχνικών και μουσικών προγραμμάτων για παιδία και νέους σχετικά με το έργο του Άγιου καθώς και η περίπτωση ονοματοθεσίας δρόμων, οικισμών, πλατειών, ακόμα και αεροσκαφών προς τιμήν του Αγίου και την ίδρυση «Διεθνούς Κοινότητας πιστών του Αγίου Παϊσίου».