Στο ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ των ΤΟΥΡΚΩΝ ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ! Στα κάγκελα η ΑΓΚΥΡΑ…

0
1441

Ο Αρχιεπίσκοπος Ελλάδος μπήκε επίσημα στο στόχαστρο του τουρκικού τύπου για την δήλωση του με την οποία ζητά «να μην βιαστούμε για την ανέγερση τεμένους στην Αθήνα», προσθέτοντας ότι είχε σοβαρές ανησυχίες σχετικά με την κατασκευή του οικοδομήματος αυτού.

Μιλώντας σε μια πανεθνική μετάδοση τηλεοπτικού καναλιού, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος , τονίζει η τουρκική εφημερίδα, δήλωσε ότι τα πρόσφατα γεγονότα έχουν αλλάξει τις απόψεις του σχετικά με την ανέγερση τεμένους στην Αθήνα, αναφερόμενος στην πρόσφατη εισροή προσφύγων και τις σεχταριστικές συγκρούσεις σε όλες τις χώρες της Μέσης Ανατολής.

Ο ίδιος προέτρεψε τις ελληνικές αρχές να περιμένουν μέχρι η εικόνα γίνει «σαφέστερη» σχετικά με την κατάσταση των μουσουλμάνων στην Αθήνα, πριν από την ανάληψη οποιασδήποτε κατασκευής, και γνωρίζοντας κατά πόσο οι οι πρόσφυγες θα γίνουν μόνιμοι ή θα μετακινηθούν εκτός Ελλάδος

Ο μακαριότατος , εισήλθε στο στόχαστρο της Τουρκίας επειδή δήλωσε ότι τα τζαμιά θα μπορούσαν να αποτελέσουν κέντρα φονταμενταλιστικών ομάδων, σημειώνοντας παράλληλα ότι η Ελλάδα γίνεται όλο και λιγότερο »Χριστιανική και ελληνική».

Οι Τούρκοι επισημαίνουν ότι ακροδεξιές ομάδες φορώντας στρατιωτική ενδυμασία ελέγχουν την περιοχή στο Βοτανικό, απαγορεύοντας την είσοδο στον οποιοδήποτε.

Η εφημερίδα που παίρνει γραμμή πλέον ξεκάθαρα από το παλάτι του Ερντογάν σημειώνει ότι η Αθήνα παραμένει ως η μόνη πρωτεύουσα στην Ευρώπη χωρίς επίσημο τζαμί, ακόμα κι αν σε αυτή διαβιούν αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες μουσουλμάνοι.

ΠΗΓΗ pentapostagma.gr