Οργή Αμβρόσιου κατά πάντων! “‘Άρχισε ο διωγμός μας”…

Οργή Αμβρόσιου κατά πάντων! “‘Άρχισε ο διωγμός μας”…

 
Μέσα από το προσωπικό του blog, ο ο μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος, δεν παρέλειψε να σχολιάσει την ασεβή ενεργεία των αναρχικών να εισβάλουν μέσα στη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης.
“Ναι, είναι αλήθεια! Τώρα μας καταδιώκουν μέσα στο σπίτι μας! Το ακούσατε! Στη Θεσσαλονίκη χθες μια ομάδα αναρχικών Ελλήνων– παιδιών δηλ. της ταλαίπωρης Ελλάδος- όρμησαν στον ιερό Ναό του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά, το πρωί, δηλ. την ώρα που ετελείτο η θεία λειτουργία, και τα έκαμαν ‘γυαλιά-καρφιά'”
“Τώρα πια είμαστε απροστάτευτοι μέσα στο σπίτι μας. Η Κυβέρνηση και οι Υπουργοί της φροντίζουν, και πολύ μάλιστα, για την ασφάλεια και την προστασία των μεταναστών, όχι όμως ημών των μονίμων κατοίκων, συγχρόνως δε και νομίμων πολιτών, του ιστορικού αυτού τόπου!”.
“Αδελφοί μου, σηκωθείτε από τον καναπέ της ραστώνης! Σκεφθείτε στοχαστικά: Θα τους αφήσουμε να διαλύσουν την Ορθόδοξη Εκκλησία μας; Θα τους αφήσουμε να πολεμάνε την πίστη μας; Θα τους αφήσουμε να επαναλάβουν, ό,τι έκαμαν στη Θεσσαλονίκη; Μήπως ήλθε η ώρα να αντισταθούμε; Να αντισταθούμε νόμιμα μεν, αλλά και δυναμικά; Η αναρχία θέλει ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ; Αλλιώς ΔΕΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΤΑΙ!
Είμαστε έτοιμοι να συγχωρήσουμε αυτούς, που μας αδικούν ως άτομα! Αλλά δεν θα τους επιτρέψουμε να βλάψουν την αμώμητη πίστη μας! Μήπως, λοιπόν, θα χρειασθούν κάποιοι Πρωτομάρτυρες, Μάρτυρες και Μεγαλομάρτυρες, για να υπερασπισθούν τον Σωτήρα Χριστό; Σκεφθείτε το”.