Ξέσπασε ο Ν. Φίλης στην τελετή του υπουργείου Παιδείας: «Η Εκκλησία κατέθεσε ιταμή αξίωση για την αποπομπή μου»…

Είναι δεδομένο ότι, με την συνεχή προκλητική συμπεριφορά του απέναντι στα εθνική και θρησκευτικά θέματα, δεν άφησε πολλά περιθώρια στον πρωθυπουργό Α. Τσίπρα.
Παρόλα αυτά, ο Νίκος Φίλης “ξέσπασε” με πολλές αιχμές κατά την αποχώρησή του από το υπουργείο Παιδείας, όπου νωρίτερα σήμερα ολοκληρώθηκε η τελετή παράδοσης-παραλαβής στο υπουργείο Παιδείας, με τον πρώην υπουργό να παραδίδει το χαρτοφυλάκιό του στον νέο υπουργό, Κώστα Γαβρόγλου.

Ο κ. Φίλης παρέδωσε με πολλές αιχμές εκφράζοντας την δυσαρέσκειά του με αυτό τον τρόπο για την απομάκρυνσή του από το συγκεκριμένο υπουργείο, αλλά και από τον σχεδιασμό που είχε στο προγραμματίσει.

Μεταξύ άλλων ο κ. Φίλης σημείωσε χαρακτηριστικά: “Αλίμονο στον υπουργό που αυταπατάται με την μονιμότητα μιας θέσης”.

«Ο πρωθυπουργός έχει την ευθύνη όπου υπάρχουν ανεπάρκειες ή καθυστερήσεις. Τέτοιου είδους προβλήματα δεν μου επισημάνθηκαν από τον πρωθυπουργό», είπε.

«Παρόλα αυτά αιφνιδίως το άριστα 20 ανατράπηκε σε μη προβιβάσιμο βαθμό. Ποιος κάνει λάθος; Ο γαλαντώμος καθηγητής ή ο άριστος μαθητής; Και βέβαια όσο αυτά δεν εξηγούνται, η πρόταση για αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή, ακόμη και αν είναι κοτζάμ υπουργείο», τόνισε, αναφερόμενος στον Αλέξη Τσίπρα και στην άρνησή του να πάρει άλλο υπουργείο.

Ο ίδιος έκανε λόγο για χυδαίες επιθέσεις αλλά και για πολιτικό συμβόλαιο θανάτου του από τον Αρχιέπισκοπο. Μάλιστα αναφέρθηκε συγκεκριμένα στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ που μετέδωσε τη συνέντευξη. Τόνισε ότι όσα είπε ο Ιερώνυμος σε εκείνα τη συνέντευξη ήταν “ανατριχιαστικά αντιδημοκρατικά”.

Μάλιστα έκανε λόγο για «ιταμή αξίωση» της εκκλησίας για αποπομπή του.
pronews.gr