Θαύμα: Εμφάνιση της Παναγίας στον πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ στην Ι.Μονή Σαιντανάγιας στη Συρία

Ήταν βράδυ στη μονή της Παναγίας της Σαιντανάγιας στο όρος Καλαμούν στην περιφέρεια Δαμασκού.Το μοναστήρι είχε κλείσει.Ένας απρόσμενος επισκέπτης χτυπάει επίμονα την πόρτα.

Η καλόγρια που είναι υπεύθυνη για την είσοδο στη πύλη ανοίγει αφού πρώτα βεβαιωθεί για το ποιος είναι.
Ναι ήταν ο πρόεδρος της Συριακής Αραβικής Δημοκρατίας ο Bashar al Assad. Εμβρόντητες μένουν οι μοναχές καθώς  αιφνιδιάστηκαν από την αιφνιδιαστική όσο και απροσδόκητη επιβλητική του παρουσία.

Τις χαιρέτησε με σεβασμό και τους δήλωσε ότι ήρθε για προσκύνημα τους ζήτησε μόνο να διασφαλίσουν ότι θα είναι μόνος του στο ναό γιατί θα ήθελε να προσευχηθεί στην Παναγία απερίσπαστος και να μην είναι κανείς άλλος στην εκκλησία.

Οι μοναχές ένιωσαν ένα ρίγος να διαπερνά ως τα μοίχια την ύπαρξή τους .

Τον διαβεβαίωσαν ότι θα φροντίσουν να πραγματοποιηθεί το αίτημά του.

Ο πρόεδρος εισέρχεται μ΄ευλάβεια στο ναό…..

Η πόρτα κλείνει ερμητικά πίσω του. Εκεί στο ημίφως προσεύχεται στην Παναγία…… Αφού μεσολαβεί κάποιο διάστημα της ώρας ο πρόεδρος εξέρχεται. Οι μοναχές τον ρωτούν αν έμεινε ικανοποιημένος.

Ο πρόεδρος Bashar al Assad εκφράζει στις μοναχές την απόλυτη ικανοποίηση του αλλά τους λέει ότι δεν τήρησαν την υπόσχεσή τους.

»Είχα ζητήσει να είμαι μόνος στο ναό ποιά ήταν αυτή γυναίκα με το μωρό που ήταν μαζί μου στο ναό; δεν είπαμε να μην επιτρέψετε σε κανένα να μπει όσο θα βρίσκομαι μέσα; »

Οι μοναχές του απάντησαν ότι καμιά γυναίκα δεν μπήκε στο ναό ότι τήρησαν την δέσμευσή τους και ότι αυτή που είδε ήταν η Κυρία της Μονής η Παναγίας.

Η συγκίνηση ήταν και είναι μεγάλη………Το περιστατικό έλαβε χώρα κατά το διάστημα του πολύνεκρου πολέμου στη Συρία.

asad2

asad3

asad4