ΕΡΧΟΝΤΑΙ πιο ΔΥΣΚΟΛΕΣ μέρες! Ο Ιερώνυμος μας προειδοποιεί…

0
1089

ΕΡΧΟΝΤΑΙ πιο ΔΥΣΚΟΛΕΣ μέρες! Ο Ιερώνυμος μας προειδοποιεί…

 

 
«Τα δυσκολότερα έρχονται» προειδοποίησε τη Δευτέρα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος κατά τη διάρκεια του αρχιερατικού συλλείτουργου που τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνα της Κέρκυρας.

Όπως αναφέρει o ιστότοπος romfea.gr, ο Αρχιεπίσκοπος παρότρυνε τους Έλληνες να είναι ενωμένοι και να μην είναι ατομιστές, ενώ διέβλεψε ότι θα έρθουν δυσκολότερες μέρες, γιατί -όπως είπε- οι ξένοι πρώτα λύνουν τα δικά τους τα θέματα και τελευταία θα σκεφτούν τους Έλληνες.

«Είναι μία περίοδος δύσκολη χρονικά και ιστορικά. Να μην ησυχάσουμε, θα είναι δυσκολότερα αυτά που έρχονται. Μην παίρνουν τα μυαλά μας αέρα. Διότι οι ξένοι πρώτα λύνουν τα δικά τους τα θέματα και τελευταία θα σκεφτούν εμάς» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στην ομιλία του Αρχιεπισκόπου, συμπεριελήφθη και μήνυμα προς τους «πολέμιους της Εκκλησίας», τους οποίους χαρακτήρισε «Σαούλ», που πετροβολούσε τον Πρωτομάρτυρα Άγιο Στέφανο και μετά, ως Παύλος, έγινε θερμός υποστηρικτής του Χριστιανισμού.

Σε ό,τι αφορά το χωρισμό Εκκλησίας – Κράτους, ο κ. Ιερώνυμος δήλωσε ότι «η λέξη “χωρισμός”, δεν υπάρχει μέσα στην ορθόδοξη αποστολή, μέσα στον ρόλο τον ποιμαντικό τον δικό μας. Το είπε πιο μπροστά και ο Χριστός. Όποιος θέλει θα έρθει κοντά μας, θα έρθει και όποιος δε θέλει δε θα έρθει κοντά μας. Εμείς θα μείνουμε σαν τον πατέρα που έφυγε ο νεότερος υιός και κατέστρεψε την περιουσία του και όταν γύρισε δεν τον ρώτησε πού έφαγε την περιουσία. Η εκκλησία δεν διώχνει δεν χωρίζει, αφήνει ελεύθερο τον καθένα να πάει όπου θέλει κι εκεί στο μπαλκόνι τον περιμένει να ξαναγυρίσει».

ΠΗΓΗ: liberal.gr