Επιστολή ΚΟΛΑΦΟΣ για τις επιθέσεις στις Εκκλησίες μας…

Επιστολή ΚΟΛΑΦΟΣ για τις επιθέσεις στις Εκκλησίες μας…
Με επιστολή του προς τον Αρχ. Ελλάδος Ιερώνυμο, ο Κεντρικό Ισραηλίτικο Συμβούλιο Ελλάδος καταδικάζει τις επιθέσεις που έγιναν στους χριστιανικούς ναούς και τονίζει ότι το “μίσος και η μισαλλοδοξία δεν έχουν θέση σε μια κοινωνία που θέλει να θωρακίσει τον σεβασμό μας στα ανθρώπινα δικαιώματα”.
Διαβάστε αναλυτικά τη επιστολή:
Μακαριώτατε,
Με θλίψη παρατηρούμε τις τελευταίες ημέρες ιερούς ναούς ανά τη χώρα να γίνονται στόχος βίαιων επιθέσεων. Η επίθεση στα γραφεία της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, στην Ιερά Μονή Ασωμάτων Πετράκη, αποτελεί το πιο πρόσφατο γεγονός σε αυτή τη θλιβερή αλυσίδα. Ενώπιον αυτών των γεγονότων η στάση όλων μας οφείλει να είναι κοινή και απόλυτη: η αποδοκιμασία της βίας και η υπεράσπιση του λατρευτικού δικαιώματος κάθε ανθρώπου.
Οι Έλληνες Εβραίοι γνωρίζουμε, δυστυχώς, καλά τι σημαίνει για έναν πιστό η βεβήλωση ενός τόπου λατρείας. Έχουμε βιώσει πολλάκις αυτό το οδυνηρό συναίσθημα. Σε μια περίοδο που η θρησκεία βρίσκεται διαρκώς στο στόχαστρο, οφείλουμε να υπερασπιζόμαστε με σθένος το δικαίωμα του καθενός στην πίστη. Το μίσος και η μισαλλοδοξία δεν έχουν θέση σε μια κοινωνία που θέλει να θωρακίσει τον σεβασμό μας στα ανθρώπινα δικαιώματα.
Μακαριώτατε,
Συμμεριζόμαστε τη δίκαιη θλίψη Σας για τη βεβήλωση ιερών Χριστιανικών χώρων διότι οι πράξεις αυτές προσβάλλουν τον ίδιο τον πολιτισμό μας.
Μετά τιμής,
Ο Πρόεδρος Μωϋσής Κωνσταντίνης
Ο Γεν. Γραμματέας Μαρσέλ Σολομών
Αθήνα, 9 Αυγούστου 2016
ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΙΣΡΑΗΛΙΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΛΛΑΔΟΣ