Βανδαλισμός ΣΟΚ σε εκκλησάκι στην Κρήτη – ΤΟ ΔΙΕΛΥΣΑΝ!!!!!!!

0
753

Άλλο ένα κρούσμα βεβήλωσης ήρθε να προστεθεί στον μακρύ κατάλογο βανδαλισμών που αναστατώνουν τον τελευταίο καιρό την Κρήτη!

Στόχος, αυτή τη φορά,  ήταν το εκκλησάκι της Αγίας Πελαγίας στην περιοχή Παχιά Άμμος, όπου οι ιερόσυλοι αφόδευσαν πάνω στην Αγία Τράπεζα και κατέστρεψαν όλες τις εικόνες!

Το νέο περιστατικό, που ερευνούν οι τοπικές αστυνομικές αρχές, έχει προκαλέσει οργή και αγανάκτηση στην τοπική κοινωνία, καθώς έχουν προηγηθεί πλήθος εισβολές σε ναούς στα Χανιά, το Ρέθυμνο και το Ηράκλειο, στους οποίους οι δράστες έγραψαν και υβριστικά συνθήματα στους τοίχους, τα οποία παραπέμπουν σε Δωδεκαθεϊστές.

Το προηγούμενο κρούσμα ήταν στις 7 Ιουνίου στο εκκλησάκι της Ζωοδόχου Πηγής «Σπηλιώτισσα», στο Παλαιόκαστρο του Δημου Μαλεβιζίου, όπου οι δράστες γέμισαν τους τοίχους με συνθήματα κατά της χριστιανικής θρησκείας, γραμμένα με κάρβουνο, ενώ είχαν λερώσει με τα περιττώματά τους την Αγία Τράπεζα και 13 θρησκευτικές εικόνες! Πριν από αυτό, στις 16 Δεκεμβρίου 2015, οι δράστες παραβίασαν το παγκάρι της μικρής εκκλησίας της Αγίας Ειρήνης στα Σπήλια, άρπαξαν χρήματα και κατέστρεψαν το τέμπλο, τις εικόνες και τα κεριά, ενώ αφόδευσαν στον εξωτερικό τοίχο.

 

μν

pronews.gr