ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΜΑΣ ΑΝΗΚΕΙ!!! Η Βόρεια Ήπειρος θα ξαναενωθεί με την Ελλάδα είτε το θέλουν είτε όχι»!!!!

0
8594

ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥ. ΟΡΘΩΣΕ ΑΝΑΣΤΗΜΑ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ! ΑΝΑΡΤΗΣΕ ΧΑΡΤΗ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΡΕΙΟ ΗΠΕΙΡΟ ΩΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ!

 «Υποκινεί σε πόλεμο» με τον χάρτη της Μεγάλης Ελλάδας λένε οι Αλβανοί.

Άστραψε και βρόντηξε ο Μητροπολίτης Κονίτσης Ανδρέας, ο οποίος στο χωριό Δελβινάκι έκανε πύρινη ομιλία για την συμπλήρωση 103 ετών από την είσοδο του Ελληνικού στρατού στη Βόρειο Ήπειρο.

Αποτέλεσμα των όσων είπε ήταν ο αλβανικός τύπος να αντιδράσει και να κατηγορήσει ότι ο ιεράρχης «υποκινεί την Ελλάδα σε πόλεμο».

Μερικά απ’ όσα είπε ο Μητροπολίτης και εξόργισαν τον Αλβανικό τύπο ήταν αυτά:

«Βλέπουμε ότι η Αλβανία θέλει να επεκτείνει το χέρι της κάνοντας χρήση της ιδέας της Μεγάλης Αλβανίας, στη Μακεδονία και την Πρέβεζα. Ζητάμε από την αλβανική κυβέρνηση να σταματήσει τις κατασχέσεις περιουσιών των Ελλήνων της Χειμάρρας με την χρήση «σουλτανικών διαταγμάτων.

Να ακυρωθεί ο νόμος που αφαιρεί το εκλογικό δικαίωμα σε όσους ζουν (Έλληνες) στο εξωτερικό. Αυτοί οι εκ προθέσεως σκανδαλώδεις νόμοι θέλουν να αποκλείσουν τους Έλληνες από την εκλογική διαδικασία και αποσκοπούν στην μείωση του αριθμού ελληνικής μειονότητας στην Βόρειο Ήπειρο. Να αλλάξουν όλα και να ανακηρυχτεί αυτονομία στην Βόρειο Ήπειρο».

Οι Αλβανοί υποστηρίζουν ότι «Oι δηλώσεις αυτές αποτελούν υποκίνηση σε πόλεμο ανάμεσα στην Ελλάδα και την Αλβανία, ενώ συγκρούονται με τις αξίες της καλής γειτονίας, αλλά και τους νόμους των δύο χωρών και την ένταξη στο ΝΑΤΟ».

Το Αλβανικό δημοσίευμα συνεχίζει λέγοντας: «Οι δράσεις αυτές του Μητροπολίτη Ανδρέας υποκινούν εθνοτισμό και θρησκευτικό μίσος ανάμεσα στους δύο λαούς, δύο γείτονες».

Φαίνεται ότι στην Αλβανία δεν αρέσει η πραγματικότητα. Δηλαδή ότι η Ελλάδα έχει απελευθερώσει 2 φορές την Βόρειο Ήπειρο χωρίς όμως να της επιτρέψουν να παραμείνει εκεί οι Δυτικοί φύλοι μας (το σημερινό ΝΑΤΟ) κι ότι εάν κάποιος προκαλεί αυτός είναι η Αλβανία.

Η Ελληνικότητα της Βορείου Ηπείρου δεν αμφισβητείται από κανέναν, το μόνο παράλογο είναι οι αξιώσεις των Αλβανών γειτόνων μας…
voicenews.gr