ΑΙΣΧΟΣ!!!! Βεβηλώνουν ΝΑΟΥΣ…

0
1745

Δίχως τέλος συνεχίζονται οι αυθαιρεσίες των Αλβανών, που αρπάζουν τα κτήμτα των Ελλήνων Βορειοηπειρωτών. Πέρα όμως από τα κτήματα, στόχο έχουν βάλει και τις εκκλησίες.
Το κράτος τις παραχωρεί σε ιδιώτες με σκοπό τις συναυλίες, τις παρουσιάσεις μόδας και κάθε λογής κοσμική εκδήλωση.
Στους μεν Δρυμάδες της Χειμμάρας υπήρξε η αμφισβήτηση της νόμιμης κυριότητας στο ήμισυ των κτηματικών περιουσιών, ακόμα έγιναν κατεδαφίσεις κτιρίων. Στην περιοχή επίσης αμφισβητείται η κυριότητα των Χιμαριωτών ιδιοκτητών σε έκταση βόρεια της παλαιάς βάσης στο Παλέρμο.
Στη δε περιοχή του Βούρκου εμφανίζονται πλέον Αλβανοί με τίτλους ιδιοκτησίας εκατοντάδων χιλιάδων στρεμμάτων, παρά την συμφωνία περί προστασίας των μειονοτήτων που θεωρεί την έκταση της περιοχής όπου διαβιεί η μειονότητα ως απόλυτα σεβαστή και απαραβίαστη.

Στο μεταξύ τον καλύτερο συντονισμό και τον σεβασμό προς την ταυτότητα της Μειονότητας, ζητά ο πρόεδρος της «ΟΜΟΝΟΙΑΣ» Λεωνίδας Παππάς Παππάς, ο οποίος κατέθεσε πρόταση για μεταρρύθμιση στην παιδεία, ώστε να συμβαδίζει με το πνεύμα των διεθνών συμβάσεων για την προστασία των μειονοτήτων, ενώ ο πρόεδρος του κόμματος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Βαγγέλης Ντούλες υπερασπίζεται μια ποιοτικότερη εκπαιδευτική πολιτική για τους Έλληνες, ενώ ο πρόεδρος του «ΜΕGA» Χριστάκης Κίτσιος θέτει το θέμα των κρουσμάτων εθνικισμού, που παρατηρούνται στα μεικτά σχολεία.
Η εθνικιστή αναζωπύρωση που παρατηρείται τελευταία στην Αλβανία, φαίνεται πως δεν πρόκειται να σταματήσει και πως δεν πρόκειται να σεβαστεί ούτε τα ιερά, ούτε τα όσια.