ΈΥΓΕ! Αυτοί οι Έλληνες στρατιώτες έχτισαν ναό… Δείτε…

0
1625

Οι στρατιώτες του Σώματος Μηχανικού στον Αμπελώνα Λάρισας δημιούργησαν ένα όμορφο ναό, με θεάρεστη εργασία, εντός του στρατοπέδου «Παπαβασιλοπούλου»… αφιερωμένο στον Άγιο Παίσιο!
Για το λαμπρό κατασκεύασμα των στρατιωτών, μίλησε ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιος, ο οποίος εξήγησε πως: «Ο νέος αυτός ιερός ναός ανηγέρθη μέσα σε λίγους μήνες χάρη στην ευλάβεια, τον ένθεο ζήλο και τη ζέουσα πίστη του Διοικητού του Στρατοπέδου Αντισυνταγματάρχου Μηχανικού κ. Κωνσταντίνου Κωστόπουλου και όλων των υπηρετούντων στη μονάδα αυτή, μέχρι και των νέων στρατιωτών, που πυρετωδώς εργάσθηκαν για την ευλογημένη αυτή στιγμή.
Ο Ναός του Αγίου Παϊσίου οικοδομήθηκε σε έναν ιερό χώρο, όπου οι άνθρωποι ασκούνται και αγωνίζονται πάνω στα υψηλά ιδανικά της πατρίδος μας και γέννησε σε όλους τους πιστούς αισθήματα μεγάλης χαράς, καθώς το στρατόπεδο αυτό εστερείτο εκκλησίας και έλαβε αυτή η εκκλησία το όνομα του Αγίου Παϊσίου κατόπιν μεγάλης προσευχής αλλά και αποκαλύψεως του νέου αγίου».

aiiiis
«Συγχαρητήρια σε όλους όσοι οραματίστηκαν, εμπνεύσθηκαν και συνέβαλαν στην υλοποίηση αυτού του ιερού έργου, σε μία εποχή δύσκολη, όπου δοκιμάζονται τα πάντα και όπου στο εξωτερικό οι διάφορες ομολογίες πουλούν τους ναούς τους καθώς δεν υπάρχει λόγος πια να τους κατέχουν.
Συγχαίρουμε λοιπόν όλους τους συντελεστές αυτού του θείου οικοδομήματος, και ευχόμαστε να έχουν πάντοτε τη χάρη και την ευλογία του μεγάλου Πατρός της Εκκλησίας, τον οποίο αξιωθήκαμε να γνωρίσουμε και πολλάκις επισκεφθήκαμε, προκειμένου να συζητήσουμε διάφορα θέματα και να επικαλεσθούμε τις άγιες ευχές και προσευχές του» είπε ο κ. Ιγνάτιος.
«Θα βοηθήσουν πολύ οι στρατιώτες, θα είναι αυτοί οι κτήτορες.
Θα το αναλάβουν εξ ολοκλήρου σχεδόν εκείνοι το έργο.
Είναι πάρα πολύ συγκινητική κίνηση.
Μας εκπλήσσει το γεγονός ότι νέα παιδιά, που δεν ξέρουν πολλά πράγματα για την πίστη μας, γνωρίζουν όμως τον Αγιο Παΐσιο. Ισως από κάποιο βιβλίο ή τον “συναντούν” ακόμα και μέσα από το διαδίκτυο και διαβάζουν τις συμβουλές του προς τους νέους.
Αποτέλεσμα αυτού είναι να τον γνωρίζουν πολύ καλά.
Πιστεύω ότι σύντομα θα δούμε τον ναό ολοκληρωμένο αφού κινούνται με γρήγορους ρυθμούς, σύντομα θα τα καταφέρουν».