Έλληνες υπουργοί βρίζουν την Ορθοδοξία, ενώ…

0
1893

Στην Ελλάδα, υπουργοί της κυβέρνησης, βρίζουν την Ορθοδοξία, ενώ στην Ουκρανία ο κόσμος με μοναδικό του «όπλο» τον Σταυρό, βγαίνει στους δρόμους και κάνει λατανίες για να λυτρωθεί από τα δεινά του πολέμου. Αυτό είναι ένδειξη, του ποια κατεύθυνση μας δίνουν, αυτοί που μας κυβερνούν.

Είναι το λιγότερο εξευτελιστικό, οι ίδιοι μας οι υπουργοί να υπονομεύουν το θεσμό της Ορθοδοξίας, αλλοιώνοντας όλα τα εθνικά – θρησκευτικά στοιχεία.
Οι άνθρωποι της Αν. Ουκρανίας έχουν αηδιάσει από τις συνεχόμενες πολεμικές συγκρούσεις. Αμέτρητα θύματα, μεταξύ των οποίων και πολλά παιδιά, εκ των οποίων άλλα χάνουν τη ζωή τους και άλλα μένουν ορφανά.

Προς το παρόν νέα θύματα προστίθενται στον κατάλογο της ανθρώπινης παράνοιας γιατί με το γκρίζο κομμάτι αυτής της περιοχής της Ουκρανίας οι ισχυροί στήνουν γεωστρατηγικά παιχνίδια.

Με συντονισμένες κινήσεις, ο νεορωσικός στρατός, εδραίωσε την παρουσία του, σε στρατηγικής σημασίας περιοχές, ενώ οι ουκρανοί είχαν μεγάλες απώλειες, ενώ οι προσπάθειές τους να περάσουν στην αντεπίθεση, δεν είχαν καμία τύχη.

Οι πολίτες της Αν. Ουκρανίας είδαν και αποείδαν, και πάνω στην απελπισία τους βγήκαν και έκαναν λιτανεία του Τιμίου Σταυρού, κάνοντας προσευχή για να σταματήσει ο πόλεμος.
Εκατοντάδες άνθρωποι, στο Donbass, έλαβαν μέρος σε μια Λιτανευτική αντιπολεμική πομπή για την ειρήνη στην Ουκρανία.

Ο Βασίλι Anisimov, εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Κιέβου και πάσης Ουκρανίας Ονούφριος, δήλωσε στον Τύπο:
«-Αυτή είναι μια αντιπολεμική πομπή, μια πομπή και μια προσευχή για την Ουκρανία, για την ειρήνη, για να δοθεί τέλος στην αιματοχυσία.»
«-Αυτή η πράξη μας ωθεί να βρούμε το θάρρος να σταματήσει αυτή η τρέλα που συνεχίζεται ακόμα στα ανατολικά της Ουκρανίας. Πρόκειται για μια ειρηνική εκδήλωση.»
«-Δεν είναι μόνο η Εκκλησία, αλλά και οι άνθρωποι, οι οποίοι χρειάζονται αυτή την Λιτανεία. Ο καθένας έχει βαρεθεί με αυτό τον πόλεμο και την οικονομική ύφεση που έχει προκαλέσει .»
«-Κάθε μέρα αυτός ο πόλεμος κόβει τιμολόγια αίματος και είναι η πηγή όλων των προβλημάτων μας.»

Το χειρότερο απ’ όλα είναι, ότι από πληροφορίες προκύπτει, ότι ομάδες ορφανών παιδιών του πολέμου της Αν. Ουκρανίας, που περιφέρονταν στους δρόμους της και έπεφταν θύματα στους δολοφόνους-ιατρούς συλλογής ζωτικών ανθρωπίνων οργάνων , διασώθηκαν και φιλοξενούνται στην Κριμαία , όπου στα ορφανοτροφεία της υπάρχει το αδιαχώρητο.

Είναι πολύ σημαντικό και συγκινητικό, ότι αυτό το γεγονός από μόνο του κινητοποίησε την φιλανθρωπία κάποιων Ελλήνων Ορθοδόξων που προτίμησαν μέσα από την δική τους ανέχεια να στερήσουν από τα παιδιά τους ένα παραπανίσιο πιάτο φαγητού για να μπορέσουν να φάνε και να ζεσταθούν τα ορφανά αυτού του πολέμου.